Balık Yağı ve Hamilelik

Carlson Balık Yağı Balık yağında bulunan Omega 3 yağ asitleri, anne karnındaki bebeğin sağlıklı gelişimi için çok gereklidir. Balık yağı; beyin, kalp, damarlar ve gözlerin sağlıklı gelişmesinde önemli rol oynar.

İnsan beyni doğumdan önceki son üç ayda hızla büyür, doğumdan sonraki ilk 12 haftada bu büyüme hızı 3 kat artar. Bu nedenle hamile ve emziren annelerin Omega-3 (Balık yağı) ve Omega 6 (keten tohumu) içeren gıdaları yeterince ve dengeli biçimde almaları çok önemlidir.

Omega-3 ve 6 dengesiyle beslenen annelerin bebeklerinde beyin, sinir sistemi ve görme yetenekleri sağlıklı gelişir. Omega yağları ayrıca, çocuğun matematik zekasını geliştirip, okuma, telaffuz ve yazma beceresini arttırır. Eksikliği halinde çocuklarda davranış bozukluklarına (hiperaktivite, dikkat eksikliği gibi) yol açar.

Besin uzmanlarının Omega 3 ihtiyacınızı balıktan karşılamanıza nazaran balık yağı takviyesi almanızı önermelerinin bir nedeni balıkta bulunan yüksek düzeyde civa ve diğer tehlikeli kimyasallar ve ağır metallerdir. Maalesef, aynı toksik düzeyler de kirleticiler bazı balık yağlarında ve balık yağı takviyelerinde bulunabilirler.

Balığın karaciğerinden üretilmiş olan balık yağlarını (Cod liver oil) özellikle hamileler kullanmamalıdır.

Çünkü bu balık yağı çeşidinin içinde; A vitamini (retinol) yüksek oranda bulunur. A vitamini vücutta depo edilen bir vitamin olması sebebiyle yüksek dozları anne karnındaki bebeğe zarar verir.

Hamileler balığın gövdesinden üretilen ve A vitamini içermeyen balık yağı çeşidini yani Fish Body Oil kullanmalıdır.